Pages

duminică, 15 ianuarie 2012

Lionsgate cumpără Summit Entertainment pentru 912 milioane $. Prima surpriza: seria Twilight nu se termină în 2012

O înţelegere de peste 900 de milioane de dolari uneşte doua dintre cele mai importante studiouri independente de la Hollywood, scrie Hollywood Reporter.
Este oficial: după o serie lungă de negocieri începute încă din 2008, casa de producţie Lionsgate a cumpărat studiourile Summit Entertainment pentru 412 milioane de dolari iar în tranzacţie intră şi datoriile pe care acestea din urmă le acumulaseră - de aproape 500 de milioane de dolari.
Summit Entertainment sunt cunoscute ca studiourile care au lansat franciza de 2.5 miliarde de $ Twilight, în timp ce Lionsgate este conglomeratul care susţine financiar cel mai aşteptat film din 2012 de pe continentul Nord American - Hunger Games precum şi serialul de succes Mad Men. Datoriile celor de la Summit trebuie "şterse" până în 2016.
Anunţul a fost făcut public de cei de la Lionsgate iar directorul companiei Jon Feltheimer a fost în spatele unei declaraţii care a surprins pe toată lumea. Acesta a dezvăluit că speră să continue franciza Twilight, deşi finalul acesteia este aşteptat în toamna lui 2012 când se lansează Saga Amurg: Zori de zi - Partea II.
"Am încredere că Saga Amurg: Zori de zi - Partea II va face în acest an încasări de peste 700 de milioane de dolari. Îmi doresc şi sper ca o franciză de acest nivel să poată continua într-o formă sau alta" a declarat Jon Feltheimer, CEO Lionsgate.
  Ţinând cont de faptul că Lionsgate este în spatele seriei horror Saw, presa a început să facă speculaţii cu privire la încă alte două filme care să continue povestea de dragoste dintre Bella şi Edward din saga vampirilor Twilight. O altă variantă furnizată de presă este cea că fanii se pot aştepta la un reboot al francizei (adică o să-i vedem pe Bella şi Edward înainte ca aceştia să se cunoască) sau la un serial pe TV.  Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa-ne un mesaj...